Blog

Veganisme, paleodieet en fitness

Veganisme, paleodieet en de fitness-hype

3 gezondheidstrends voor 2020 en hoe je er in je praktijk op inspeelt


Gezond leven is hip. Check maar even je Instagram timeline: Je wordt er overspoeld met afgetrainde fitnessbodies en kleurrijke quinoa creaties. Een aangepaste levensstijl vraagt om gespecialiseerde voeding én bijhorend advies. Want gezond kan ook te gezond worden. Hoe geef je als professional het goeie voorbeeld? Door aandachtig te luisteren. In alle vertrouwen en aangepaste ruimtes.
 

Drie gezonde? trends

Veganisten vermijden ten allen tijde het gebruik van dierlijke producten. Vlees, bont, wol en zelfs zuivel en honing. Hun voorkeur gaat uit naar plantaardige voedingsmiddelen en materialen.
Als diëtist deelnemen aan de vegan-hype? Dat kan! Stel speciale voedingsmiddelen tentoon, organiseer eens een vegan workshop en adviseer.

Het paleodieet volgt het voedingspatroon van de oermens. Onze prehistorische voorvaderen vermeden granen, aardappelen, suiker, zout of andere bewerkte voeding. Wat schiet nog over? Een mix van onbewerkte en pure voedingsmiddelen: vis, eieren, groenten, fruit, vlees, noten en zaden. Allemaal puur natuur. Ook hier is het belangrijk om als diëtist te begeleiden op een persoonlijke manier

Sixpack hier, afgetrainde biceps daar. Jongeren - zowel meisjes als jongens - doen tegenwoordig alles voor een afgetraind lichaam. Sporten is gezond maar overdreven veel uren zweten in de fitness kan ook negatieve gevolgen hebben. De extreme fitnesshype is niet zonder gevaar. Als psycholoog, diëtist, kinesist of sportfysioloog zorg je er uiteraard voor dat het gezond verstand primeert boven een platte buik.
 
Sobabel blog interieur praktijk diëtist

 

Ruimtes van vertrouwen creëren


De diëtist, psycholoog, kinesist of sportfysioloog van de toekomst houdt zich met meer bezig dan enkel technologie. Professionele raad en advies op maat. In alle vertrouwen. Zaken die steeds belangrijker worden. Iedereen zoekt een luisterend oor. Iemand die helpt. 
Service staat centraal. We creëren daarom graag aparte corners waar patiënten in alle vertrouwen kunnen babbelen. Want praten helpt.

Neem hier contact op